Annons

Om Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam

Bakom kulisserna är bloggen som skrivs speglar livet bland kungligheter, kändisar och stjärnor. Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam bjuder också på historiska bilder, händelser och visar gärna på anrika objekt med kunglig prägel.

Stäng

Annons

OM BAKOM KULISSERNA

Bakom kulisserna är bloggen som skrivs speglar livet bland kungligheter, kändisar och stjärnor. Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam bjuder också på historiska bilder, händelser och visar gärna på anrika objekt med kunglig prägel.


Annons

Kategorier


Annons

Annons

ArkivAnnons

24 kommentarer till “Madeleine – då och nu”

 1. Hon är så hisnande vacker precis som sin mamma vid samma ålder. Men så värst kungligt är det inte att -som på sista bilden i kavalkaden – svänga sig med en handväska för 14 000 kr.
  Därför att vara kunglig är en fråga om måttfullhet i framtoningen. Därför att 14 000 kr väskan underminerar tilltron till
  engagemanget för utsatta barn. Man får intrycket att Madeleine umgås i helt fel kretsar.
  Rätta mig om jag har fel.

 2. Hvem der er de ”… allra mest populära kungligheter”, vil altid afhænge af, hvem – og hvor! – man spørger.

  F.eks. viste en undersøgelse i et fransk ”royalt” magasin, Point de Vue, at blandt Europas kronprinsesser er Mathilde, med næsten 48% af stemmerne, langt den mest populære – fulgt af Maxima og Letizia. Mary og Mette-Marit fik mindre end 3% af stemmerne!

  Sådanne undersøgelse vil altid vise, at ”jo mere nær, jo mere kær”. Hvilket også kan forklare, hvorfor I er så begejstrede for Madeleine på dette site. 😉

 3. Mange fine bilder! Men hva bruker hun sitt liv på! Hvilke meritter gjør henne til en av Europas mest populære prinsesser, slik det påstås her?
  Er det fordi hun kan bruke bortimot hele sin våkne tid til å pynte seg og feste? Nei, – hun imponerer ikke på noe vis – bortsett fra pene klær og utseende! Det er ikke nok til å være en moderne prinsesse!
  Hun lever sitt liv som prinsessene i tidligere tider – venter på en som kan forsørge henne! (Jonas Bergstrøm kunne aldri forsørget hennes forbruk). Tenk om hun kunne valgt seg noen arbeidsområder og derigjennom vært et godt forbilde. Men i dag fremstår hun som en nesten 30 år gammel, bortskjemt, arbeidsløs rikmannsdatter – som nesten bare er opptatt av shopping og å ta seg ut! Sverige må oppdra henne! Kunne f eks henne sende barbent på en 4 mils pilgrimsferd, før hun ankom Uppsala domkirke – hvor hun kunne velge ut noen salmer som skulle synges i kirken, for deretter – med kirken full av tilhørere – med utenriksministeren til stede – føre en samtale med en av kirkens prester om eksistensielle spørsmål med titelen ”tro, håp og kjærlighet”!
  Det var det Mette Marit gjorde – og kommentaren i SD var mildest talt ”urbant” latterliggjørende! Madelene må bli voksen – hun lever en svært gammeldags prinsessetilværelse!

 4. Ja nu närmar sig Madeleine Bernadotte den yngre medelåldern och trots att kungligheter i dag engagerar sig i mängder av frågor väljer Madeleine att semestra halva året, och att övervara några engagemang för Childhood likt dom äldre kungliga damerna ute i Europa.

  Dessa år när Madeleine tillhört ungdomen och innan bildandet av ev. familj hade hon verkligen kunna göra nytta , inte bara för det svenska kungahuset utan också genom att belysa en rad olika viktiga frågor men det är väl att kkonstatera att några större ambitioner än en prinsessa från 1800 talet har hon inte,

  Att klä sig dyra kläder och roa sig med vänner och någon gång då och då ”visa sig för folket”, verkligen synd, då ett modernt kungahus idag inte styr över sitt land men ändå ska vara symboler för sitt land, så borde hon tagit sitt ansvar som prinsessa och göra något av sitt liv, inte minst för sin egen skull.

  Sorgligt också med tanke på alla resurser som står henne till buds, se t.ex på Rania av Jordanien hur hon förvaltar sin status, beundransvärt. Men hoppas nu att hovets rådgivare tillsammans med kungafamiljen ändrar strategi hur man ska framtona och framförallt arbeta med tanke på skandal efter skandal som Svenska kungahsuet leverar ut till Europa.

 5. Naturlig, omedveten och söt som liten. Nu vet hon knappt vem hon är i skuggan av storasyster.

 6. 7 # Ursäkta mig. Men vilken JÄVLA kvinnosyn har du egentligen. Förbättra sig. Vad fan har hon gjorde hon för fel när det gällde Jonas. Vissa kvinnor har lite självrespekt. Alla kvinnor tycker inte om att dela sin mans kärlek med andra. Då åker dom ut med huvudet före. Du verkar ju leva i leva i stenåldern. Din jävla idiot jävel!!!!

 7. Jag tycker att Madeleine ar en blond ung version av mamma Silvia. Victoria liknar kungen . Titta pa foton nedan vilka slaende likheter de finns leendet framst profilen hjartformade ansiktet nasan. Jag forstar inte VARFOR alla insisterar att Madeleine ar lik Kungens mor bara for att hon ar blond.
  De forolampning mot Drottningen som sag ut som en bondbrud mork skonhet naturlig att bli jamford med alla tjejer C-P dejar. Varken Emma eller Sofia ar lik henne bara for att de ar brunetter betyder de inte att de finns likheter. Aven om inte Drottningen ar sydlansk ser hon oerhort sydlandsk ut med den lilla petita kroppen och morka dragen.

 8. Måste ni kalla henne för ”lillsessan”? Hon är en vuxen kvinna på snart 30 år. Det är nästan lite nedvärderande mot henne.

 9. 9 # Ursäkta mig då för mina felupprepningar, som jag skrev förut när jag var jävligt förbannad, men jag tycker fortfarande att hon är en jävla sopa och det står jag för.

 10. Jag skrev det vid en annan artikel, jag skriver det igen – jag har inte på några andra sidor på nätet sett en så låg nivå på flertalet kommentarer, med oacceptabla angrepp på kungligheterna och varandra, som här på SD!

  Om artiklarna generellt höll högre nivå, skulle säkert också kommentarerna göra det. Den här artikeln har självklart ingen låg nivå, men man kan undra varför ni väljer att skriva om Madeleine. Har hon inte fått utstå tillräckligt av SD, och framförallt av de som kommenterade under våren och före bröllopet? Att inte Hovet stämmer såväl SD som flera kommentatorer är förvånande.

  Allvarligt, är det någon som undrar varför Madeleine flyttar till andra sidan jordklotet?!

  Trots allt, en kommentar till er som jämför prinsessan Madeleines arbetsuppgifter med de som de ingifta prinsessorna till kronprinsar i andra länder har; jämför istället med dessa kronprinsars syskons uppgifter i sina respektive kungahus!

  Prinsessan Madeleine – lycka till med det nya arbetet som projektledare, ett arbete som med all säkerhet kommer att vara en utmaning, stimulerande, utvecklande och roligt!

 11. # 8 Stina
  Tænk at en linje med så få ord ( # 7) , kan få dig til at skrive
  så hidsigt/ hetsigt.!
  Måske fordi jeg tolker Christinas kommentar, som svar på
  Maryks – og at hun derfor mener, at Madeleine får mere
  overskud og resurser til at udføre opgaver for Sverige,
  når hun genfinder roen i et parforhold = finder den rette.

  Men sådan kan vi få meget forskelligt ud af en lille enkel
  kommentar!

 12. Stina borde verkligen vårda sitt språk och inte svära i sina kommentarer, det gör att man inte tar henne på allvar. rasmus däremot har förnuftiga åsikter och är läsvärd.

 13. # 5 Rasmus.
  I praksis sier du det samme som meg – kunne ikke vært mer enig!
  Som prinsesse – født og oppostret til å være kongelig og i offentligheten – er det det utrolig at hun ikke tåler mediavirkeligheten bedre – og rømmer til Amerika!
  Sammenlignet med hva prins Daniel og Sofia har måttet tåle av ondskapsfulle, fordomsfulle og nærmest rasistisk omtale, så har Madelene sluppet billig unna! Er det ikke Jonas B som fikk mesteparten av skylden for at forholdet tok slutt?
  # 15 A – B:
  Sammenligningen fra min side mellom Madelene og MM er utifra hvilket potensiale hun har – ikke utifra om den ene er kronprinsesse og den andre prinsesse. De velger uansett hvilke hovedsaker de vil satse på! MM er mor, likesom Mærtha Louise! Men likevel har også sistnevnte, som har 3 småbarn, forsørger seg selv – mange oppdrag på vegne av kongehuset – adskillig flere enn Madelene! Hun shopper på skattebetalernes penger og burde gjort en innsats for sitt land – og engasjere seg i positive saker, som kongelig forbilde! I det minste burde hun lære av sin storesøster! Når den flittige Viktoria får barn, trenger hun kvalifiserte vikarer! Tror nok at Daniel har forberedt seg, men Madelene er dårlig forberedt! CP ser ut til å ha mer sosial kompetanse og allsidighet og kan vel være den som avlaster best, når det trengs…Også Sofia, som ikke rømmer Sverige pga den til tider mobbende mediaomtalen er nå i ferd med å lutres såpass at hun etterhvert kan støtte CP, om en del kommentatorer her liker det eller ikke……

 14. @MaryK

  1. På vilket sätt har Prins Daniel och Sofia Hellqvist fått utstå rasistiska kommentarer? Hur definierar du rasism?

  2. Prinsessan Madeleine har utsatts för och utsätts fortfarande för de mest groteska påhopp, vilka i oerhört stor del av fallen är ärekränkning och personlig förföljelse och straffbart.
  Självklart fick prinsessan Madeleines f.d. fästman ta ansvar för att förlovningen bröts och att det nästan 10-åriga förhållandet tog slut, eftersom han, enligt din landsmaninna, hade varit otrogen. Självklart kan det finnas tillfällen då otrohet kan förlåtas, men de flesta starka och självständiga kvinnor och män med stor integritet brukar välja att gå ifrån ett sådant förhållande.

  3. I Sverige har inte Kungens systrar representerat, förutom prinsessan Christina och det var före Kungen gifte sig. Att kronprinsessor/kronprinsar utan eller med respektive representerar, är däremot en självklarhet.

  4. Märtha-Louise avsade sig titeln HKH och tillhör, om det inte är annorlunda i Norge, därmed inte längre det Norska hovet. Hon är idag en privatperson med en titel, likt många andra privatpersoner med titlar. Hur hon då, som du skriver, forfarande kan representera det Norska hovet förstår jag inte riktigt.

  5. Prinsessan Madeleine har en egen förmögenhet, likt många andra människor i samhället, vad hon använder dessa pengar till (så länge det inte är något brottsligt) har ingen med att göra.

  6. Att bo utomlands är alltid en bra och nyttig erfarenhet, vilken brukar göra oss mer ödmjuka gentemot andra människor och öka vår förståelse. Du borde pröva på det någon gång!

 15. 19 # Mycket förnuftigt resonerat. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. När det gäller det resonemang som förekommer i kommentar nr 5. Vill jag bara säga att jag håller med honom i en sak. Detta gäller att Madeleine borde ta ansvar för sitt liv på ett bättre sätt än vad hon kanske gör idag . Det är hon främst skyldig sig själv och ingen annan. Vad det gäller det övriga resonemanget i kommentaren skulle jag vilja säga att jag inte kan hålla med om att hon inte har några större ambitioner än en prinsessa från 1800 -talet. Då hade hon funnit sig i sin livsituation och inte lagt ner någon tid på att exempelvis utbilda sig. Hon hade också stannat kvar i förhållandet med Jonas. Hur livet utformar sig för prinsessan får framtiden helt enkelt utvisa.

 16. #19 A-B:
  Jeg står ved alt jeg har sagt om Madelene – og jeg er jo ikke alene om å mene det, heller! Heldigvis har jeg lov å ha mine åsikter/meninger om hennes agering/fremtreden som prinsesse – hun er en offentlig person – som bør tåle medietrykket bedre enn f eks Sofia, som ikke rømmer fra Sverige pga den offentlige latterliggjøringen (løyliggjøringen?), svertingen og undervurderingen. Tøff dame! Stå på, Sofia – for å bli enda lempligere!

  Svar på pkt 1:
  Legg merke til at jeg i # 18 sier:”….fordomsfull og NÆRMEST rasistisk omtale..”
  Dette står jeg ved!!!!!!!!!!!!!!!!.
  Prins Daniel og Sofia har gang på gang bl a på bloggene i SD blitt latterliggjort (løyliggjort?) for sin bakgrunn. Mange mener at de kommer fra en gruppe eller samfunnsklasse som ikke er lemplig nok som ”leverandør” av kongelige partnere! Mange mener at kongedømmet ikke vil overleve dette – les i gjennom bloggene her, så skjønner du hva jeg mener! Noen mener at en kongelig partner bør komme fra flg grupper i samfunnet: Kongelige, adelige, rike eller ha akademisk utdanning. Rasisme er jo ikke noe som bare rammer det som tidligere ble kalt for ”rase”!

  DEFINISJON 1 av RASISME – Iflg Einar Lundebys LEX (gammelt leksikon):
  Tro på egen rases/gruppes overlegenhet. Forakt og fiendtlig innstilling overfor andre raser/grupper.

  DEFINISJON 2 av RASISME – EN MODERNE versjon – iflg STORE NORSKE LEKSIKON (gå inn på deres nettside):
  ” Oppfatning eller sett av holdninger(=innstilling) som bygger på forestillingen om at mennesket kan deles i distinkte ”raser” og at disse kan rangeres som høyerestående eller laverestående på grunnlag av antatte sammenhenger mellem stiliserte biologiske og mentale eller kulturelle egenskaper.” (MEN!!:)

  ”Innen MODERNE (min forstørrelse) genetikk opererer man ikke med distinkte menneskeraser, men med glidende overganger mellom MENNESKEGRUPPER (min forstørrelse). Man har ikke kunnet påvise arvelige psykiske forskjeller mellom menneskegrupper.”

  Videre DEF. av RASEDISKRIMINERING (STORE NORSKE LEKSIKON):
  Med rasediskriminering forstår man gjerne det å nekte individer eller grupper de samme muligheter og rettigheter som andre nyter godt av…”

  Som du ser, A-B, – er jeg ikke helt på jordet…….
  Men jeg påpeker enda en gang at jeg skrev ”nærmest rasistisk…”
  Det er en gradsforskjell på det og å si rasisitisk, likevel!
  Men jeg er delvis enig med deg i at jeg kunne vært mer presis, (men jeg har likevel forstått den moderne definisjonen av rasisme når jeg mener at prins Daniel og Sofia er utsatt for forskjellsbehandling (i forhold til den penere omtale Madelene har blitt til del), undervurdering og latterliggjøring av samfunnsklassen/-gruppen prins Daniel og Sofia konmmer fra. Samtidig med at man overvurderer lempligheten til de som kommer fra samfunnsklasse 1, som Jonas B kommer i fra. Mange mente jo at Jonas var en mer lemplig partner for en prinsesse enn prins Daniel (som tilsynelatende) kommer fra en ”enkel” bakgrunn: torpare, småbrukere, bønder, en og annen adelig, smeder (sistnevnte yrkesgruppe kan sidestilles med nåtidens dataeksperter/teknikere, – som smidde krigsutstyr, redskaper, nøkler og jernredskaper)!

  Dette ble langt, men er svar på punkt 1 til kommentar #19.
  Svar på resten kommer senere…..

 17. # 19 A-B:
  Kommentar til pkt 2:
  Hvorfor er du så fortørnet over at Madelene har fått kritikk for utøvelse av sin kongelige rolle – og at man har en mening om hvordan hun burde ta sitt ansvar?! Hun er jo en offentlig person!!!!!! Er du like irritert på vegne av Daniel Westling før han ble forlovet og Sofia, som ikke har var offentlige personer, men som likevel i årevis har vært latterliggjort, nedverdiget, nedvurdert. Daniel for sin dialekt, for å tilhøre bondesamfunnet, påståtte manglende engelsk-kunnskaper osv. Sofia har blitt kalt hore og mye annet stygt. Men de har tålt det, ikke tatt til motmæle og ikke ”stukket av” til Amerika, selv om de ikke har vært offentlige personer!!! Kan du ikke se at de har måttet tåle mye mer, selv om de ikke er oppdratt til det! Heller ikke bør det forventes at de skal tåle like mye stygg omtale!!!!!

  Det er jo kjent at Madelene og Jonas hadde et til-og-fra-forhold. Dette vet nok svensk presse en del om, det har de jo innrømmet. Hvordan kan det ha seg at Jonas var alene på guttetur i påsken til Åre, hvis han og Madelene var sammen . Alle normalt forelskede drar på fellestur!! Tipper at det i den perioden var slutt mellom de og at han derfor var sammen med Tora! Og regnet ikke det som utroskap….
  Det kan være like rett som mye annet!

  Pkt 3 og 4:
  Mærtha Louise frasa seg HKH -titelen, men ikke prinsessetiltelen. Derfor forsørger hun seg selv. Men hun er arving til den norske tronen etter kr pr Haakon og hans barn. Norges konge bruker tydeligvis ikke Svenskekongens administrasjonsmodell som sitt forbilde. Derfor har det hendt at også kongens søster, prinsesse Astrid avlaster kongeparet og kronprinsparet, i tillegg til at prinsesse Mærtha Louise av og til gjør det!
  Mærtha Louises oppdrag er ofte i forbindelse medhandicap-arrangementer, siden hun er utdannet fysioterapeut. Hun er spesielt opptatt av handicap-idrett og fysisk aktivisering av handicappede.
  Kongefamilien deler OL-representasjonen i 3 deler: Kongen og kronprinser tar første og andre del av OL og Mærtha Louise representerer ved Paraolympics. Når det er internasj. ridestevner i Norge er det Mærtha Louise som representerer kongehuset f eks, i likhet med enkelte typer kultur-arrangementer.

  PKt 5.
  Ingen har kritisert at Madelene bruker egne penger, men forsørgelsen av kongehuset betaler staten – og hun har jo ikke kjøpt noe eget hus.
  At de fleste omtaler av Madelene er når hun enten er ute på byen med venner, på ferie eller på shopping eller har på seg pene klær bl a i andres brylluper – vitner ikke om en prinsesse med mange meningsfylte oppdrag. Hun har ikke frasagt seg HKH og er en offentlig person som vi kan mene noe om!!!
  Hun bør derfor være opptatt av sitt eget og kongehusets omdømme og forberede seg til å avlaste Viktoria når hun får barn.
  Hver nordmann (og svensker er vel ikke annerledes) er medlem i 4,7 frivillige organisasjoner og engasjerer seg i disse, stort sett i tillegg til full jobb og barn eller annet omsorgsansvar. Derfor er spredte oppdrag i Silvias Childhood ikke nok til å forsvare at en barnløs, frisk og enslig Madelene – med god utdanning – bedriver lediggang resten av tiden!

  Svar på pkt 6.
  Enig i at det er nyttig å bo utenlands, hvis man har et mål med det.
  Men Madelene rømte rett og slett til sine venner i Amerika den dagen bruddet med Jonas ble offentliggjort. Viktoria måtte midt i sluttspurten av bryllupsforberedelsene reise til Amerika for å ta en repr.oppgave Madelene ikke fikk seg til å ta!!! Hva gjorde hun i Amerika foruten å gå på byen med venner???

  Jeg har familie i alle de nordiske land, England og Japan og har besøkt alle. Og i tillegg har jeg bodd utenlands på grensen mellom Tyskland og Østerrike, men det var ikke fordi jeg hadde rømt!

 18. MaryK

  Er i prinsipp enig i mye av det du skriver, – særlig setter jeg pris på at du alltid forsvarer dem som ennu ikke har fått anledning til å vise hvem de er og hva de duger til (les. eks. Daniel og Sofia).

  Synes imidlertid du er vel hard og kritisk mot Madeleine og hennes time-out fra Sverige.

  Et 7 års kjærlighetsforhold kan være fryktelig vondt å bryte. Det er mye minner og sterke bånd som skal kuttes, og følelser som skal bearbeides.

  Andres sorg og savn vil jeg aldri sette meg til dommer over.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)Annons

Laddar