Annons

Om Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam

Bakom kulisserna är bloggen som skrivs speglar livet bland kungligheter, kändisar och stjärnor. Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam bjuder också på historiska bilder, händelser och visar gärna på anrika objekt med kunglig prägel.

Stäng

Annons

OM BAKOM KULISSERNA

Bakom kulisserna är bloggen som skrivs speglar livet bland kungligheter, kändisar och stjärnor. Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam bjuder också på historiska bilder, händelser och visar gärna på anrika objekt med kunglig prägel.


Annons

Kategorier


Annons

Annons

ArkivAnnons

12 kommentarer till “Kungaparet anno 1982”

 1. Ett så fint foto -men jag hittar det inte i auktionsverkets utbud på den länk du ger. Skulle gärna bjuda på det. Har kollat alla tänkbara avdelningar.

 2. #3 Eva H
  Silvia har tyvärr inte haft ett så trevligt liv i Sverige med sin gubbe och
  det har säkert märkt henne för livet. Och varför har hon gjort så många onödiga ingrepp på sitt annars vackra ansikte? Är det för att gubben hennes fordrade det? Jag hoppas att hon nu åtminstone har tid att riktigt njuta av sitt första barnbarn.

 3. Svar till Eva H. Tyvärr måste jag skriva följande..
  Fråga plastikkirurgerna! Silvia var SÅÅÅÅ vacker innan, tyvärr inte längre…

  Klädmässigt är hon många gånger väldigt fin sen finns där dagar som är något sämre – som med oss alla.

 4. Den mjuka rara flickan har levt som Drottning i över 35 år , tänk att alltid vara utsatt för kritiska blickar och att få hela sitt liv och äktenskap uthängt i media ( medias bild av det ) . Jag beundrar drottningen som orkar hänga i , måste kännas otacksamt många ggr !

  Man kan tycka vad man vill om vår kung och drottning men jag tycker dom är plikttrogna , jag hoppas att dom kommer att få några år som pensionärer när kronprinsessparet gått igenom småbarnsåren . Eller har kungen uttryckt att han ska sitta kvar tills det blir naturlig ”avgång” ? Någon som vet ?

 5. # 7 Så sant som det är sagt. Nog tror jag att drottningens memoarskrivare kommer att förundras över hur hon orkade.
  Det är synd om drottningar (för att felcitera Strindberg 100 år efter hans död, så han bryr sig nog inte) hur de än vänder sig har de rumpan bak.
  Hon har inte haft så roligt alla gånger, tror jag. Det är hjärtskärande att tänka på alla de förlorade illusioner och all den missbrukade kärlek ett långt liv innehåller…Allt vi alla kan göra, är att hoppas på en Happy End…

 6. #7 Sussie

  Ja, kungen har sagt att han inte har någon tanke på att abdikera för Victoria (i samband med att det blåste som mest pga. ”boken”). Det är ju en tradition i kungahusen, förutom Holland och Luxemburg, att regenten sitter kvar till sin död.

  Men jag undrar om inte det måste bli en ändring. Tidigare regenter har ju inte alls på samma vis som nu granskats och följts i medier. Hur gör man nu med en ev. dement monark i rullstol? Inte ska väl en sådan behöva ”representera”? Och vad säger hoven utåt om en kung/drottning inte syns till? Och även om de europeiska monarkerna inte har politisk makt, så känns det underligt att ett lands statschef skulle vara dement och onåbar? Alla blir ju gamla och skröpliga, så man unnar ju även monarker en värdig ålderdom.

 7. Avspända, glada och oblyga verkade kungaparet som unga, men som pensionärer ser de oftast spända, ledsna och rädda ut, även om Silvia alltid försöker le. De är beundransvärda vårt kungapar, men att medias bevakning tär på dem, syns väl med all tydlighet. Vårt fina kronprinsesspar kommer nog att avlasta kungaparet väsentligt när de är klara med familjebildningen.

 8. Victoria är tillskriven många goda egenskaper som hon har och inte har.
  En sak är säker: Hon liknar sin far och är influerad av honom i mycket. Vänta och se, hon är oerhört plikttrogen och medveten om sina skyldigheter. Men precis som honom vill hon inte bli monark.

Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)Annons

Laddar