Annons

Om Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam

Bakom kulisserna är bloggen som skrivs speglar livet bland kungligheter, kändisar och stjärnor. Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam bjuder också på historiska bilder, händelser och visar gärna på anrika objekt med kunglig prägel.

Stäng

Annons


Förlovningsyra!


Det är verkligen inte tal om att lite långsamt puttra igång efter semestern. Istället blir det rivstart. Men det är ju ett kärt besvär – kungliga förlovningar är inte vardagsmat precis. Kl 16 idag möter prinsessan Madeleine och Jonas Bergström pressen och det är ju bara hur spännande som helst!! Ringen, bröllopsplanerna, förväntningarna…oerhört kul att få höra vad de unga tu själva har att säga om den lyckliga tilldragelsen!

Annons

Hur, var och när Jonas friade vill vi såklart veta. Eller var det kanske Madeleine som friade? Låt oss hoppas på att de nyförlovade bjuder på några godbitar i eftermiddag. Som sagt, det här är så spännande. Och nu kan väl ingen klaga på att det händer för lite i vårt kungahus, två förlovningar på samma år smäller väl rätt högt?

Innan bilderna från eftermiddagens presskonferens börjar ticka in tycker jag vi tittar på lite härliga bilder som doftar av förlovningslycka!

Så här såg det ut för ett halvår sedan! Idag är det lillasyster Lens tur!

Så här såg det ut för ett halvår sedan! Idag är det lillasyster Lens tur!

KungenSilviaförlovning

När kungen och Silvia förlovade sig i mars 1976 svämmade Stockholm över av tillresta jornalister. Svensk Damtidnings fotograf Charles Hammarsten – som för övrigt sitter på ett plan till Öland och presskonferensen på Solliden – var förstås också med och han minns hur spontana, glada och förälskade kungen och fröken Silvia Sommerlath var där i förlovningssoffan. Stämningen var uppsluppen och avspänd, minns Charles. Och kungen hade sin gamla labrador med sig! Tänk att Charles var med när kungen yttrade de bevingade orden ”det sa bara klick”.

KUNGENSILVIAFÖRLOVNING

Efter att presskonferensen klarats av tumlade de nyförlovade ut i marsslasket för att ta en gruppbild tillsammans med tjocka släkten.

CHRISTINA&TOSSEFÖRLOVNING

De här fina ungdomarna känner ni väl igen? Det är ju prinsessan Christina och hennes Tord Magnuson på deras förlovningsdag i februari 1974. Visste ni förresten att det var Christina som friade?

CamillaParkerBowlesförlovning

Det gick liksom inte att ta miste på hur glad Camilla Parker Bowles var när hon äntligen fick sin prins Charles, mannen hon älskat i över tre decennier. Förlovningen tillkännagavs i februari 2005, ett par månader innan bröllopet. Klart att hon ville visa upp sitt kärleksbevis, en 1920-talsring i platina med sju diamanter.

Märtha&ARiförlovning

Han var inte fullt lika hårfager då som nu, den gode Ari Behn, när han förlovade sig med sin Märtha Louise. Men romantiska uppslag saknade han då inte. Ari friade på norska kungafamiljens timmerslott Kongsseteren där han strött ut vita Märtha-liljor och foton över golvet i form av en labyrint som Märtha Louise skulle snirkla sig igenom. Och där den tog slut väntade en nervös Ari med pickande hjärta och en förlovningsring som hans morfar gjort. Han var inte helst säker på att få ett ja – men det fick han ju som bekant!

SOFIA&JUANCARLOSFÖRLOV

Tänk att det är nästan 50 år sedan den här bilden togs i London. Och visst känner ni väl igen de unga förlovningsparet? Det är ju spanska kungaparet Juan Carlos och Sofía! Härliga tjusarlockar han har i pannan förresten, den unge Juan Carlos…

GraceKelly

I januari 1956 for nyförlovade skådespelerskan Grace Kelly och hennes blivande make furst Rainier hem till Graces föräldrar för att visa upp ringen – den ser ut att få godkänt av mamma.

mariecavallierförlovning

Sedan Marie Cavallier fick sin ring i trikolorens färger på sitt finger har hon ju hinnit bli både maka och mor. Ändå känns det som om det hände typ förra veckan…

Camilla Spjuth Palve


Dela
Tweeta
Dela
Maila
OM BAKOM KULISSERNA

Bakom kulisserna är bloggen som skrivs speglar livet bland kungligheter, kändisar och stjärnor. Camilla Spjuth Palve och Helena Lindstam bjuder också på historiska bilder, händelser och visar gärna på anrika objekt med kunglig prägel.


Annons

Kategorier


Annons

Annons

ArkivAnnons

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)Annons

Laddar