Annons
Annons

Annons

Med Uusma mot polen

När jag var liten läste jag ”Med örnen mot polen”, ni vet – den om ingenjör Andrées misslyckade ballongfärd. Jag kommer så väl ihåg bilden här nedan. Så kuslig. Speciellt när man vet hur det faktiskt gick för polfararna Andrée, Strindberg och Frænkel…

Foto: IBL.

Foto: IBL.

Det är fler än jag som har förfasats och fascinerats av Andrée och hans öde. En av dem är läkaren och illustratören (och för den delen Henrik Schyffert-exet) Bea Uusma som nu skrivit en bok om expeditionen – ”Expeditionen – Min kärlekshistoria” som just kommit ut på Norstedts.

Foto: Anna-Lena Ahlström

Foto: Anna-Lena Ahlström

Idag fick jag boken i handen. Och det ska bli mig ett sant nöje att sätta tänderna i den!

Foto: Norstedts

Foto: Norstedts

 

Läs också

Dela
Tweeta
Dela
Maila


Annons

3 kommentarer till “Med Uusma mot polen”

 1. Jag är lika fascinerad av polarfärder, har den boken och har läst den flera gånger, åkt femtio mil till Gränna och museet flera gånger, ska omedelbart få tag på boken.

  0
 2. Bea Uusma är otroligt multibegåvad o vetgirig..!
  Dessutom estet ut i fingerspetsarna o även läkare..puh.!
  Is she real.?
  Yes..and really beautiful as well..!

  0
Visa alla kommentarer

😃

😄 😃 😀 😊 ☺ 😉 😍 😘 😚 😗 😙 😜 😝 😛 😳 😁 😔 😌 😒 😞 😣 😢 😂 😭 😪 😥 😰 😅 😓 😩 😫 😨 😱 😠 😡 😤 😖 😆 😋 😷 😎 😴 😵 😲 😟 😦 😧 😮 😬 😐 😕 😯 😶 😇 😏 😑 💂 👶 👦 👧 👨 👩 👴 👵 👱 👼 👸 🎩 👑 👒 👟 👞 👡 👠 👢 👕 👔 👚 👗 🎽 👖 👘 👜 👝 👛 🎀 🌂 💄💛 💙 💜 💚 ❤ 💔 💗 💓 💕 💖 💞 💘 💍 💎💐 🌸 🌷 🍀 🌹 🌻 🌺 🍁 🌱 🌼🌞 🌝 🌚 🌔 🌕 🌜 🌛 🌙 🌍 ⭐ ☀ ⛅ ☁ ⚡ ☔ ❄ ⛄

(Obligatorisk)


Annons

Senaste från Svensk Damtidning